U organizaciji Ministarstva poljoprivrede, Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva (bivša Savjetodavna služba) u društvenom domu u Kapela Dvoru od 3. do 6. lipnja bit će održan tečaj prerade voća. Neke od tema bit će načini konzerviranja odnosno prerade voća primjenjivi na OPG-ima, prerada voća u kompot, sušenje voća, prerada voća u džem i marmeladu, prerada voća u hladno-toplo prešano ulje, prerada voća u sok, proizvodnja voćnog octa, voćnih rakija te osnove proizvodnje voćnog vina. Predavači su djelatnici Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva iz VPŽ i Savjetodavne službe iz Zagreba i Zagorja. Svi zainteresirani mogu se javiti u Savjetodavnu službu ili na broj 091 4882 804. Raspored tečaja prerade voća Virovitica 2019. (www.icv.hr, bg)
29. svibnja 2019.