Neobičan festival “Jauzna fest” održat će se sutra (utorak) u dvorišnom prostoru Eurodoma, a program počinje u 9:30 sati.
Riječ je o festivalu posvećenom obroku kojemu nitko ne odolijeva- jauzni.
Festival organizira Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole Osijek u sklopu EU projekta VirtuOS u suradnji s partnerom, Ekonomskim fakultetom iz Osijeka. Cilj mu je osvijestiti prehrambene navike svakodnevne užine te naučiti pripremati zdrave obroke.
Stoga će se na Jauzni kuhati, jesti i pričati o hrani, o zdravim navikama, a u svemu tome sudjelovati će istaknuti kuhari i nutricionisti, influenceri te voditelji ljudskih resursa uz podršku nastavnika, mentora i učenika RCK Ugostiteljsko-turističke škole.
One najvještije u spravljanju jauzne na natjecanju ocijenit će neki od najboljih i najpoznatijih chefova u Hrvatskoj, među kojima su Tomica Đukić (chef Hrvatske nogometne reprezentacije i Restorana Vinarije Josić), poznati chefovi Damir Tomljanović i Stjepan Vukadin.
Chef Mario Mandarić otkriti će svoje tajne pripreme ukusne jauzne te pokazati kako kuhati na zero waste načine, dok će Chef Ivan Đukić, stručnjak za tradicijska jela pripremiti izvrsnu jauznu s domaćim namirnicama.
Uz niz kulinarskih velemajstora, na festivalu se predstavlja i zlatna slastičarka s područja VPŽ, Sandra Jadek sa svojim slasticama.
U zabavnom dijelu programa bit će održano Master of Jauzna – B2B natjecanje u pripremi najbolje jauzne, predstavnici osječkih tvrtki će kuhati, dok će ih chefovi mentorirati i uputiti u pripremu Master jauzne, a potom će ih ocijeniti te proglasiti prvog Mastera of Jauzna.
Ulaz na ovaj neobični festival posvećen najpopularnijem obroku je besplatan.
(www.icv.hr, tj, foto: RCK UTŠO)