Za sve one koji imaju želju postati ugostiteljski vinski ekspert sada je prilika jer će, u okviru RCK VirtuOS projekta, Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola, Osijek, besplatno obrazovati 15 polaznika prema neformalnom programu obrazovanja odraslih – Sommelier regionalnih vina.

Početak edukacije od ukupno 80 sati, planiran je za kraj siječnja 2023. godine, a završetak do travnja 2023. godine. Predavanja se održavaju tijekom tjedna u poslijepodnevnim satima u RCK Ugostiteljsko-turističkoj školi, Matije Gupca 61, Osijek i kod poslodavaca, izvijestili su iz RCK-a Ugostiteljsko-turističke škole.

Dodaju još kako se prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta podnose se do 9. siječnja 2023. godine putem obrasca za prijavu uz obvezno učitavanje dokumentacije navedene u javnom pozivu uz obrazac prijave. Stručno povjerenstvo razmotrit će pristigle prijave do 16. siječnja 2023. godine i odabrati 15 polaznika temeljem prikupljenih podataka.

Nositelj EU projekta je Ugostiteljsko-turistička škola, Osijek a partneri Osječko-baranjska županija, Srednja strukovna škola Antuna Horvata Đakovo, Obrtnička škola Požega, Srednja strukovna škola Vinkovci, Strukovna škola Virovitica, Sunčane toplice d.o.o. Bizovac, HUP Zagreb d.o.o., Palisada d.o.o. Opatija, Ekonomski fakultet u Osijeku, Filozofski fakultet u Osijeku i Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju “Zvono”, Belišće.

Projekt je usmjeren na unaprjeđenje kvalitete obrazovanja u sektoru turizma i ugostiteljstva uspostavom mjesta izvrsnosti – RCK VirtuOS kroz provedbu novih i moderniziranih obrazovnih programa.

(www.icv.hr, tj)