Kava im je 1,20, ako je „podebljate s mlijekom“, to će vas koštati 1,35 eura. Odlučite li se za juhu od krumpira i tome pridodate vinski gulaš, to će vas stajati 4,00 eura. Ovo nisu cijene iz prošlog desetljeća, ovo su cijene u Restoranu Strukovne škole u Virovitici.

U Vukovarskoj ulici 1 u Virovitici, učenici Strukovne škole Virovitica, uz svoje mentore, Sanelu Dukarić i Sašu Hodaka, odrađuju praksu u restoranu koji je opremljen sredstvima Virovitičko-podravske županije i već godinama nudi razna jela.

Dnevni menu se kreće od 4,00 (primjerice, juha od rajčice, grah varivo, kuhana kobasica luk) do najviše 5,50 eura (pileća juha, bečki odrezak, pečeni krumpir, salata). A onih koji žele, ukusno, a pritom i jeftino, svakim je danom u Restoranu Strukovne škole sve više.

-Dnevno priređujemo oko 70 dnevnih menija, iako može, i više. Vidimo kako je sve veća zainteresiranost za naše usluge i ponudu jela. Sve se sprema u našoj kuhinji, a gostima, jela spremaju i poslužuju ih – kuhari, konobari, slastičari, hotelijeri Strukovne škole Virovitica, koji na ovaj način odrađuju praksu. I tako od utorka do petka, od 10,00 do 14,00 sati – kazuje nam Sanela Dukarić.

Inače, po sličnom principu rade i u Srednjoj školi Stjepana Sulimanca Pitomača, koji imaju Restoran Pivnica u središtu Pitomače. Učenici i mentori Strukovne škole Virovitica, sudjeluju i u društvenim događajima, pa su tako nedavno, u sklopu održavanja Jeseni u gradu, pripremili štrudlu od jabuka od 75 metara. Bili su i na Wine Notu, često pripremaju slasne zalogaju u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica… Navratite.

(www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)