U sklopu ovogodišnjeg sajma Viroexpo 2024. stručna suradnica Tehnološko-inovacijskog centra u Virovitici Nela Drača održala je radionicu pod nazivom „Degustacija medova – senzorska procjena kvaliteta meda“.
Svi zainteresirani posjetitelji kušali su sedam uzoraka meda: bagrem, amorfa, kesten, lipa, medljikovac te dva uzorka cvjetnog meda. Među njima bio je jedan uzorak patvorenog meda u kojemu je bilo agavinog soka.
Sudionici radionice naučili su niz korisnih informacija kako bi lakše razlikovali vrste meda te kako bi prepoznali patvoreni med.
-U svakom slučaju preporučujem kupovinu meda od proizvođača koje poznajete, jer tako možete biti najsigurniji da med, koji ste kupili nije patvoren- tom prilikom naglasila je Nela Drača.
Na kraju su svi sudionici radionice ispunili anonimnu anketu, kako bi predavačica dobila povratnu informaciju o njihovim navikama vezanim uz kupovinu i konzumaciju meda.
(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)