Što je bolje od klasičnih buhtli? Iako se „ništa“ nameće kao logičan odgovor, usudit ćemo se ponuditi vam drugi. Čokoladne buthle. Kao što ime govori, ova „obogaćena“ verzija poznate slastice od dizanog tijesta umjesto pekmezom ili sirom, punjena je čokoladom.
Recept za ukusnu slasticu mekog, pahuljastog tijesta i punjenu finom Nutellom ili Lino Ladom, koja će oduševiti sve kojima ju poslužite, za vas smo pronašli na portalu jolie.hr.
Čokoladne buhtle
Sastojci:
- 500 g pšeničnog glatkog brašna
- 1 kvasac
- 30 g kakaa
- 80 g maslaca
- 40 g šećera
- 1 rum šećer
- 1 jaje
- oko 170 ml mlijeka
- 200 g Lino Lade nougat ili Nutelle
Postupak pripreme:
Brašnu dodajte kvasac, kakao i promiješajte, zatim dodajte maslac sobne temperature i izradite. Dodajte šećer, rum šećer, jaje, toplo mlijeko po potrebi i zamijesite glatko (mekanije) tijesto. Stavite tijesto u nauljenu posudu, prekrijte i ostavite na toplom mjestu da se diže dok se volumen ne udvostruči (1h).
Tijesto podijelite na 12 dijelova i formirajte kugle. U ruci ih malo spljoštite, na svaku stavite žličicu Lino Lade ili Nutelle pa opet oblikujte kuglu.
Stavite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje. Prekrijte posudu za pečenje i ostavite dizati 10 – 20 minuta na toplom mjestu.
Buhtle pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 35 minuta. Ostavite stajati 5 minuta, a zatim ih izvadite na rešetku da se ohlade. Po želji dodatno posipajte šećerom u prahu ili kakao prahom.
(www.icv.hr, jolie.hr)