Cvjetača ili karfiol prava je riznica zdravlja pa bi se svakako trebala naći na našim jelovnicima. Donosimo recept za domaću krem juhu OPG-a Stanislav Suhanek iz Virovitice.
Sastojci:
- komadić maslaca
- 1 sitno nasjeckani luk
- 900g izrezane cvjetače
- 1 krumpir izrezan na komade
- 700 ml povrtnog temeljca
- 400ml mlijeka
Priprema
Zagrijte maslac na velikoj tavi. Dinstajte luk oko 5 min. Dodajte cvjetaču, krumpir, temeljac, mlijeko i začine. Kada prokuha, nastavite kuhati oko 30 minuta.
Dobro izmiješajte u blenderu dok ne dobijete kremastu, gustu juhu.
Recept preporučuje OPG Stanislav Suhanek iz Virovitice, koji svoje proizvode prodaje na Gradskoj tržnici Virovitica na klupama broj 99,101,101,102.
Po cvjetaču i sve druge namirnice naših lokalnih OPG-ova dođite na Gradsku tržnicu Virovitica od ponedjeljka do petka od 6 do 16, a subotom od 6 do 15 sati.
(www.icv.hr)