Cvjetača ili karfiol prava je riznica zdravlja pa bi se svakako trebala naći na našim jelovnicima. Donosimo recept za domaću krem juhu OPG-a Stanislav Suhanek iz Virovitice.

Sastojci:

  • komadić maslaca
  • 1 sitno nasjeckani luk
  • 900g izrezane cvjetače
  • 1 krumpir izrezan na komade
  • 700 ml povrtnog temeljca
  • 400ml mlijeka

Priprema

Zagrijte maslac na velikoj tavi. Dinstajte luk oko 5 min. Dodajte cvjetaču, krumpir, temeljac, mlijeko i začine. Kada prokuha, nastavite kuhati oko 30 minuta.

Dobro izmiješajte u blenderu dok ne dobijete kremastu, gustu juhu.

Recept preporučuje OPG Stanislav Suhanek iz Virovitice, koji svoje proizvode prodaje na Gradskoj tržnici Virovitica na klupama broj 99,101,101,102.

Po cvjetaču i sve druge namirnice naših lokalnih OPG-ova dođite na Gradsku tržnicu Virovitica od ponedjeljka do petka od 6 do 16, a subotom od 6 do 15 sati.

(www.icv.hr)