Napravite domaći začin u staklenci bez konzervansa, bez pojačivača okusa i bez pasterizacije. Vrlo je jednostavan za napraviti, a nudi vam mogućnost da uživate u okusu domaćeg svježeg povrća i onda kada ga nemate priliku kupiti.
Sastojci:
- 300 g mrkve
- 300 g crvene paprike
- 300 g crvenog luka
- 300 g pastrnjaka
- 300 g celera
- 200 g soli
- 1 vezica peršina
- 1 vezica lišća celera
- nekoliko češnjeva bijelog luka
Postupak :
Operite i sitno nasjeckajte svo povrće nožem ili u blenderu pa promješajte sa soli. Dobiven začin sipajte u čiste, oprane i suhe tegle koje je potrebno zatvoriti čistim poklopcem. Ovako pripremljen začin ako se skladišti na adekvatnoj temperaturi može trajati i do godinu dana. Sol čuva povrće da se ne pokvari.
– Možete ga koristiti kao dodatak raznim jelima, a uvjereni smo da će vam se jako svidjeti ovaj začin jer je bolji i ukusniji od kupovnog- poručuju s OPG-a Abranović
Recept preporučuje OPG Abramović iz Vukosavljevice, koji svoje proizvode prodaje na gradskoj tržnici Virovitica na klupama broj 107, 108, 109 i 110.
Po sezonsko povrće i sve druge namirnice naših lokalnih OPG-ova dođite na gradsku tržnicu Virovitica od ponedjeljka do petka od 06 do 16 sati, a subotom od 6 do 15 sati.
(www.icv.hr)