Sezona je mladog krumpira, mnogima najslađeg krumpira. Mladi krumpir se iz zemlje vadi ranije i u pravilu je manje brašnast.
Iskoristite mlade krumpire za isprobavanje novih recepata. Započnite s jednostavnim pečenim krumpirima s maslacem. Izvana su hrskavi, a iznutra neodoljivo mekani i lako se kombiniraju uz različite komade mesa.
SASTOJCI
- 12-15 manjih mladih krumpira
- 50 g maslaca
- sol
- papar
- češnjak i luk po želji
PRIPREMA
- Krumpir dobro operite vodom, ali ga nemojte guliti ni rezati
- Kuhajte ga u slanoj vodi 10-15 minuta i pazite da ga ne prekuhate
- Ocijedite ge i pričekajte kratko da se ohladi, a zatim ga dobro posolite i popaprite
- Četvrtinom maslaca premažite lim za pečenje,a ostatak otopite.
- Otopljenim maslacom malo prelijte svaki krumpir i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
- Nakon 30 minuta izvadite krumpir i prelijte ostatkom maslaca
- Vratite natrag u pećnicu i pecite dok ne poprimi lijepu zlatno-smeđu boju i korica ne postane hrskava
Recept preporučuje OPG Petar Kajganić iz Detkovca, koji svoje proizvode prodaju na Gradskoj tržnici Virovitica na klupama broj 103,104,105,106.
Po mladi krumpir i sve druge namirnice lokalnih OPG-ova dođite na Gradsku tržnicu Virovitica od ponedjeljka do petka od 6 do 16, a subotom od 6 do 15 sati.
(www.icv.hr)