Guranje bundeve u tačkama, nošenje kestena u žlici, izrada ražnjića od jabuka, runjenje kukuruza i pečenje kokica samo su neki od načina kojima su mališani Dječjeg vrtića “Cvrčak” u srijedu (jučer) obilježili Jesenske svečanosti. Aviončići, Veselići, Limači, Hopsići, Leptirići i Zvjezdice iz zgrade 5 kroz igru i zabavu otkrivali su čari ove manifestacije uz svoje brižne odgajateljice. Svjesnost o domaćoj hrani, njezinom podrijetlu i ekologiji nešto je o čemu mališani uče cijele pedagoške godine kroz projekt “Mi jedemo odgovorno” pa se o hrani razmišljalo i na jesenskim svečanostima. Budući da je jedno od glavnih obilježja jesenji kestenje, za tu šumsku deliciju pobrinuo se umirovljeni djelatnik vrtića Franjo Ružić koji ih je pekao cijelo prijepodne kako bi se toplim, mirisnim počastili i veliki i mali. (www.icv.hr, mlo)
08. studenog 2017.