Mnogi ljudi misle da u kuhanju nema nikakvih komplikacija i da je sve vrlo jednostavno. Ipak, često se događaju katastrofe u kuhinji jer su ljudi brzopleti. Ne paze, ali i potpuno krivo čuvaju namirnice. Pink Villa zato donosi nekoliko odličnih trikova koje trebate slijediti kada je riječ o pospremanju hrane kako bi uvijek bila svježa, piše Večernji.hr.

Kako spriječiti da krumpir propadne?

Jedan trik s kojim će vaši krumpiri duže ostati svježi je taj da ih pohranite u posudu zajedno s jabukama, ali i da izbjegavate da je u njihovoj blizini luk. Neka obavezno budu na hladnijem i tamnijem mjestu.

Kako se riješiti neugodnih mirisa iz staklenki?

Staklenka u kojoj ste nekada držali češnjak i dalje ima neugodan miris iako ste je oprali bezbroj puta? Probajte trik s novinama, navodno upijaju mirise. Uzmite nekoliko listova i zgužvajte ih, stavite u staklenku i nakon nekoliko sati miris bi trebao nestati.

Kako da jaja ostanu svježa?

Ako želite sačuvati svježinu jaja, možete ih premazati uljem, a potom staviti u hladnjak.

Kako da zeleno povrće ostane svježe i ne uvene brzo?

Prvo ga operite i dobro posušite. Zatim ga pohranite u plastičnu vrećicu u kojoj se stvori zrak – nemojte ga ispuhati već samo zavežite vrećicu.

Kako da maslac iz hladnjaka brže omekša?

Zaboravili ste izvaditi maslac iz hladnjaka, a treba vam za recept? Izrežite ga na male kockice i ostavite na sobnoj temperaturi oko 20 minuta. Maslac se nevjerojatno brže topi kada je izrezan na manje komadiće nego kada ga ostavite cijelog.

Kako ugrijati hranu u mikrovalnoj jednako?

Kako bi se vaš ručak ravnomjerno ugrijao, posložite hranu na tanjur u krug tako da sredina ostane prazna.

(vecernji.hr)