Sastojci:
- 1 lungić
- 150 grama tanko narezane pancete
- 3 -4 šnite sira trapista
- 1,5 dl vrhnja za kuhanje
- 1 žlica senfa
- a dl bijelog vina
- sol
- papar
- maslac
Lungić narežite na deblje komade, dva do tri prsta debele, posolite i popaprite. Svaki komad mesa obavijte bočno pancetom pa pričvrstite čačkalicom. Na tavu stavite maslac. Kada se maslac otopi, na tavu rasporedite komade lungića s pancetom i pecite ih s obje strane dok panceta i meso ne dobiju lijepu boju. Meso mora iznutra ostati blago ružičasto, no ako ne volite takvo, ispecite po vlastitom ukusu. Kada je lungić pri kraju, stavite komadiće sira na gornju stranu i još ih malo pecite.
Izvadite meso sa strane pa u tavu dodajte bijelo vino, vrhnje, senf i izradite umak. Posolite malo i popaprite. Poslužite meso s umakom i kuhanim krumpirom koji se može malo zapeći u pećnici.
Virovitički list je na zahtjev svojih čitatelja uveo rubriku u kojoj ćemo objavljivati razne kulinarske recepte. Ako želite da se jedan od vaših recepata objavi, pošaljite nam ga uz fotografiju na e-mail: [email protected]
(recept: Željko Škalić; foto: Ilustracija)