Jeste li među onima koji su u stalnoj potrazi za jednostavnim receptom za smjesu za palačinke s kojim će uvijek ispasti savršeno? Drevni Grci palačinke su jeli s medom, u zemljama Afrike nerijetko se poslužuju uz maslinovo ulje, a na Tajlandu se najčešće konzumiraju s bananama i čokoladom te konzerviranim, slatkim, mlijekom.
No, kako dobiti savršenu palačinku koju možete kombinirati s vama omiljenim dodacima? Koliko brašna, koliko mlijeka, koliko mineralne vode? Staviti malo rakije ili ne? Mnoge su varijacije na temu s kojima brojne žene, ali i muškarci, eksperimentiraju kako bi dobili baš onaj savršeni omjer da palačinke budu slasne i rahle.
No, postoji li “tajni” sastojak koji će, uz ostale, dati savršen rezultat? Riječ je o prašku za pecivo, piše Večernji.hr.
Evo recepta…
1 ¼ šalica mlijeka
2 jaja
2 jušne žlice biljnog ulja
2 šalice brašna
2 jušne žlice šećera
3 čajne žlice praška za pecivo
¼ jušne žlice soli
Tekuće sastojke zamiješajte prvo, a zatim dodajte brašnaste. Sastojke promiješajte mješalicom ili mikserom. Pripremite palačinke na uobičajeni način. (večernji.hr)