Ne znate što danas pripremiti za ručak? Mi vam donosimo jednostavno, brzo i fino rješenje. Tradicionalna jela uvijek su prava rješenja, a mi smo zavirili u Starinsku bakinu kuharicu Čuvarica kulturne baštine iz Kladara te donosimo recept za tradicionalne makviće.

MAKVIĆI

Tijesto:
0,50 kg brašna, pola meko pola oštro
mlake vode po potrebi
soli po želji

Za posipavanje:
200 grama mljevenog maka
šećer po želji

Brašno i sol zamijesiti u mlakoj vodi, potom ostaviti da stoji 10 minuta. Kada je tijesto odstajalo potrebno ga je rolati na debljinu otprilike 2 centimetra i rezati na dužinu otprilike 5 centimetra. Kada ste napravili svoje makviće, potrebno ih je staviti kuhati u slanu kipuću vodu i kuhati dok ne isplivaju na površinu. Kuhano tijesto zatim je potrebno oprati u hladnoj vodi i ocijediti, posipati mješavinom maka i šećera i poslužiti.

Dobar tek!

IMG b5e9e2d23debb43408cebd5bc48ccc00 V

(www.icv.hr)