U Szentlornicu u županiji Baranja u Mađarskoj, a u organizaciji Poduzetničkog centra Baranja, u okviru Proljetnog sajma, u subotu 1. travnja, održana je turističko-gastronomska manifestacija – izložba i ocjenjivanje šunke.
U organizaciji Odsjeka za turizam Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica s područja Virovitičko-podravske županije sudjelovali su: Klaonica, proizvodnja i prerada mesa Kalinić K+J, Sveti Đurađ i Klaonica i prerada mesa Šuvak, Gradina.
Ocjenjivački sud eminentnih mađarskih gastronomskih stručnjaka ocijenio je 28 uzoraka šunke. Ocjenjivao se ukus, miris i struktura šunke. Šunka Klaonica i prerada mesa Šuvak iz Gradine, proglašena je najboljom među međunarodnim sudionicima. Svi uzorci su imali izuzetno visoku kvalitetu, te je svim sudionicima uručeno priznanje za nastup. (hgk smli)