Poznati su detalji teške prometne nesreće koja se u subotu, 26. listopada oko 17:30 sati dogodila na području općine Špišić Bukovica, priopćila je danas (ponedjeljak) Policijska uprava virovitičko-podravska.

Naime, 55-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom kolnikom županijske ceste, odnosno od mjesta Vukosavljevica u smjeru mjesta Lozan. Isti je započeo s radnjom pretjecanja bicikliste, dok se iza njega kretao drugi osobni automobil istim smjerom, a kojega je započeo pretjecati osobni automobil s kojim je upravljao 25-godišnji vozač pod utjecajem alkohola u utvrđenoj koncentraciji od 1,55 g/kg alkohola u organizmu. Do prometne nesreće je došlo na način da je 25-godišnjak u pretjecanju udario prednjim desnim dijelom svog automobila u zadnji lijevi dio osobnog automobila kojim je upravljao 55-godišnjak, a koji je od siline udara sletio na poljoprivrednu površinu gdje je došlo do prevrtanja vozila na krov, dok je osobni automobil 25-godišnjaka sletio na zelenu površinu.

U osobnom automobilu 25-godišnjaka prevozila se 27-godišnja putnica, dok su se u osobnom automobilu 55-godišnjaka prevozili putnici: 28-godišnjakinja, 53-godišnjak, 47-godišnjakinja i 53-godišnjakinja koji su prevezeni u Opću bolnicu Virovitica radi pružanja liječničke pomoći. U prometnoj nesreći je nastala materijalna šteta.

Zbog izazivanja prometne nesreće 55-godišnjem vozaču izdan je obavezni prekršajni nalog, dok je protiv 25-godišnjeg vozača podnesen optužni prijedlog Općinskom sudu, Prekršajnom odjelu u Virovitici zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

U vremenu od 17:45 sati do 20:00 sati dionica županijske ceste broj 4006 od raskrižja sa DC2 do mjesta Vukosavljevica bila je zatvorena za sva promet, stoji u priopćenju policije.

(PU virovitičko-podravska)