Kada su prije 40 godina svi radili objekte u mramoru i staklu, Branko Tkalčec odlučio se na mnogima neobjašnjiv potez. Počeo je graditi podravsku kuću sa svim seoskim detaljima i u malom selu između Pitomače i Virovitice, Otrovancu, odlučio otvoriti restoran. Ime mu je dao po tanjuru na kojemu mu je majka, još kao dječaku, nudila kolače i ručak, a na kojemu su se uz crvene makove nalazili i klasovi. I tako je stvoren “Zlatni klas”, jedno od najpoznatijih destinacija ruralnog turizma u kontinentalnom dijelu Hrvatske, koji je danas proslavio 40 godina neprekidnog rada.

Nakon Branka, imanje danas vodi njegov sin Bernard, a osim domaćih gostiju, mir, tišinu i autohtonu gastronomsku ponudu ondje sve više traže putnici iz Kine, Australije, Meksika…

zlatni klas 2017U čemu je tajna i privlačnost ovog restorana i imanja, kako pomažu lokalnim proizvođačima voća i povrća te što pripremaju za budućnost pročitajte u novom broju Virovitičkog lista… (www.icv.hr, mlo, foto: Matija R.)