Od ponedjeljka, 1. ožujka otvaraju se terase ugostiteljskih objekata, ali uz pridržavanje epidemioloških mjera koje je danas (petak) na konferenciji za medije detaljnije objasnio Stožer civilne zaštite RH. Za otvaranje se pripremaju i virovitički ugostitelji koji marljivo rade na uređenju svojih terasa i objekata, a kako nam kažu, najveća akcija bit će u nedjelju navečer kada slijedi završno čišćenje ne bi li sve bilo spremno za prve goste u ponedjeljak.

Ugostitelji će moći otvoriti samo terase, a bilo kakve pregrade od stakla ili pleksiglasa moraju se maknuti ili otvoriti da zrak može nesmetano strujati tijekom cijelog radnog vremena. Radno vrijeme može biti od 6 do 22 sata.

Obvezan razmak između stolova mora biti tri metra, a između stolica metar i pol. U prostor kafića i restorana na toalet moći će se samo s maskom. Na ulazu na terasu treba biti dezinfekcijsko sredstvo, a glazba nije dopuštena.

– Ovisno o veličini terase, izračunava se najveći broj korisnika koji može istovremeno biti na terasi. Taj broj mora biti vidljivo istaknut svima koji su tu. Naglasak je na razmaku – rekao je ministar Davor Božinović na današnjoj konferenciji za medije.

(www.icv.hr, ib, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”621839″]