Ljubitelje kvalitetnog domaćeg pečenja zasigurno je obradovala vijest da je Zlatko Tošeski, poznati virovitički mesar, nedavno otvorio pečenjaru “Toše” u Rezovačkim Vinogradima, koja nudi specijalitete s roštilja na drveni ugljen. Zlatko, ili kako ga njegovi kupci od milja zovu Toše ili Maki, poznaje navike svojih sugrađana, a jednako tako i njihove potrebe za vrhunskim pečenjem.
– U našoj mesnici držimo samo najbolje meso, a isto to stavljamo i na naš roštilj. Porcije su izdašne, a svi se mogu uvjeriti da naša mesna plata za dvije osobe može nahraniti i troje ljudi. A o većim porcijama da i ne govorimo – izjavio je Toše stavljajući pred nas ogromnu porciju ćevapa u somunu s lukom i domaćim ajvarom, sve za povoljnih 8 eura.
– Veliki somun s 10 ćevapa, ali smo digli normativ, pa ćevapi teže 300 grama, dok je uobičajena težina 250 grama. Osim ćevapa, kod nas možete naručiti i razno drugo meso s roštilja ili ražnja – bilo da mekeće ili rokće – dodaje Toše s osmijehom.
U ponudi su i pizze, riba, te odlične lepinje.
– Za sada obavljamo dostavu, a u fazi je izgradnja terase za budući restoran. Naš tim od šest ljudi spreman je zadovoljiti svaku narudžbu, bilo da se radi o mesnicama, pečenjari ili dostavi – istaknuo je.
Zlatko Tošeski, skroman čovjek koji više voli “govoriti” svojim radom nego riječima, podijelio je s nama svoju životnu priču. Rođen 1976. godine u Makedoniji, bez roditelja, sa samo dvije godine došao je živjeti kod tete u Slavonsku Pivnicu.
– Odrastao sam u siromaštvu i jako dobro znam što znači biti gladan. Često smo preživljavali sa skromnim obrocima, i možda me to potaknulo da u budućnosti ne želim biti gladan, pa sam postao kuhar – prisjeća se Toše.
Mesarski zanat učio je od poznatog mesara Josipa Kalinića, kojeg s ponosom spominje.
– Od njega sam naučio sve što danas znam. Počeci su bili teški, ali s vremenom je sve postalo rutina. Nema više tajni, a moj instinkt za kvalitetom prati me cijelu karijeru – dodaje Zlatko.
Posebno je ponosan na šunku iz vlastite prerade, koja je osvojila prvo mjesto na međunarodnoj izložbi u Mađarskoj, među 32 vrhunske šunke. To mu je priznanje stručne komisije, kaže, podiglo ljestvicu i dalo smjernice za daljnji rad.
Na kraju nam je poručio:
– Kupac mora biti zadovoljan i sit do grla! Nema goreg nego kad netko kaže… ‘ostao sam gladan’. Kod nas gladi nema, a tko ne vjeruje, neka dođe u Rezovačke Vinograde ili neka naruči dostavu. Garantiram da će biti i više nego zadovoljan – ističe Zlatko Tošeski – Toše, mesni majstor iz Virovitice. Ako tražite bogate porcije, domaće proizvode i ukusna jela, njegova pečenjara “Toše” je mjesto gdje ćete sigurno zadovoljiti apetit.
(PROMO)