U slatinskom restoranu održana je redovna godišnja, izvještajna te izborna skupština Udruge kuhara i slastičara grada Slatine.
Ova udruga je jedna od najvećih promotora Virovitičko-podravske županije, a to je potvrđeno izvješćem o radu u 2024. godini koja je bila prepuna sudjelovanja na raznim natjecanjima i susretima, a prednjačila je naravno vlastita manifestacija Zlatni orah.
-Zlatni orah je i prošle godine bio naš najveći događaj i najveća promocija naše županije. U 2024. godini posebno smo ponosni na srebrnu medalju naše Sandre Jadek na IKA kulinarskoj Olimpijadi u Stuttgartu. Uz niz manifestacija lokalnog karaktera, sudjelovali smo još na različitim gastronomskim događanjima u Ninu, Gospiću i Opatiji te organizirali nekoliko edukativnih radionica u strukovnim školama naše županije – rekao je predsjednik Šafar.
Podnesena su potom i ostala izvješća te sva jednoglasno usvojena, a zatim je dana razrješnica starom te je izabrano novo vodstvo Udruge. Na mjestu predsjednika i u novom mandatu ostaje Dražen Šafar, dopredsjednica je i dalje Sandra Jadek dok novi Upravni odbor čine Zoran Putniković, Vladimir Grgurić, Željko Jadek, Alenka Butorac i Jana Logarušić.
Novi Nadzorni odbor čine Danira Vinković. Suzana Grgurić i Brigita Tutenov, dok su u Sud časti izabrani Zdenka Horvat, Daliborka Šafar i Andro Ostović.
Novi/stari predsjednik Dražen Šafar zahvalio na još jednom četverogodišnjem mandatu te naglasio kako je i plan rada za 2025. godinu već obogaćen 7. Zlatnim orahom.
-Ovogodišnji Zlatni orah bio je najbrojniji i najjači do sada s 53 sudionika iz pet zemalja uz nazočnosti eminentnih slastičarskih tvrtki iz Poljske i Italije što posebno diše važnost ovoga događaja. Zlatni orah je danas jedino natjecanje u Hrvatskoj koje organizira jedna kuharska udruge i najjače slastičarsko natjecanje u zemljama regije. U tijeku godine sudjelovat ćemo na niz gastronomskih događanja u Splitu, Opatiji, Gospiću, na Rabu, u Bosni i Hercegovini, Srbiji, gotovo svim gradovima i kontinentalne Hrvatske. Naš najveći cilj je i dalje promovirati gastronomiju i slastičarstvo našeg kraja te pokazati kakvu kvalitetu kuhinje ima Slavonija i naša županija – rekao je Šafar.
(icv.hr, vg)