U sklopu obilježavanja Dana grada i 725. obljetnice prvog pisanog spomena imena Slatine, Udruga HVIDR-a Slatina jučer (nedjelja) je organizirala 14. Otvoreno prvenstvo Slatine u kuhanju čobanca.
Natjecanje, na kojemu se u kuhanju čobanca okušalo 32 ekipe, održano je uz financijsku potporu Turističke zajednice Grada Slatine i Grada Slatine u Parku 136. slatinske brigade.
Poslije završetka kuhanja uzorke je ocijenilo stručno povjerenstvo u sastavu Vlado Kontić iz restorana Stari podrum, Danijel Čolić iz slatinskog restorana KTC, poznata slatinska slastičarka Sandra Jadek i direktor Slatinskog informativnog centra Robert Turkalj. Tako je po njihovoj ocjeni prvo mjesto pripalo ekipi Udruga HVIDR-a Slavonski Brod, drugi su bili kuhari Županijske podružnice Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije, treće su mjesto zauzele Pajde, četvrti su bili kuhari Caffe bara Vertigo, a peta je bila ekipa Caffe bara Jura.
Pohvalnice, te nagrade najboljima su uručili slatinski gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić i kao gost manifestacije načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević.
Također, Grad Slatina i Turistička zajednica Grada Slatine pobrinuli su se da posjetitelji manifestacije ne ostanu gladni, te su u suradnji s restoranom Sequoia Slatina osigurali čobanac za građanstvo. Tako je pod kuharskom palicom glavnog kuhara Siniše Šimunovića pripremljeno oko 150 litara čobanca te je, uz one natjecateljske, građanima podijeljeno oko 300 porcija čobanca.
(www.icv.hr, adf; Foto: D. Fišli)