Proteklog vikenda u Jastrebarskom je održano Prvenstvo Hrvatske u karateu za mlade uzraste u borbama. Iz Karate kluba Virovitica na prvenstvu je nastupilo petero natjecatelja.

Laura Vadlja u kategoriji mlađih učenica do 29 kilograma s tri pobjede i porazom u finalu izborila se za drugo mjesto i srebrnu medalju. Ovo je Lauri bio prvi nastup na Prvenstvu Hrvatske, gdje je odmah došla do pobjedničkog postolja.

U kategoriji mlađih učenica do 34 kilograma nastupila je Marija Tošeski, koja je nakon drugog izgubljenog meča ostala bez mogućnosti za osvajanje jednog od plasmana.

U kategoriji učenica do 34 kilograma nastupila je Luna Predragović koja je nakon dvije pobjede i trećeg izgubljenog meča u repasažu izvojevala pobjedu pa se tako i izborila za treće mjesto i brončanu medalju.

Samuel Haić u kategoriji 12-godišnjaka do 39 kilograma u prvom meču došao je do pobjede. U iduće dvije borbe je poražen te je ostao bez mogućnosti osvajanja jednog od plasmana.

Kod djevojčica u kategoriji do 11 godina +50 kilograma nastupila je Ellie Svetoivanec, koja je unatoč početnom vodstvu izgubila prvu borbu, a time i pravo daljnjeg nastupa.

(www.icv.hr, Karate klub Virovitica)