IOŠ Virovitica sudjelovala na 18. međunarodnoj izložbi inovacija “Inventum”: Domagoj Barčan okitio se zlatom

Industrijsko-obrtnička škola Virovitica sudjelovala je na 18. međunarodnoj izložbi inovacija “Inventum” u Iloku. Manifestaciju je od 17. do 19. listopada organiziralo društvo inovatora iz Iloka u suradnji sa gradom Ilokom, Ministarstvom znanosti i obrazovanja, Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta, Zajednice inovatora Hrvatske i drugih.

Na izložbi su ravnopravno sudjelovali inovatori, udruge inovatora, osnovne, srednje i visoke škole iz Republike Hrvatske te inovatori Republike Srbije i Mađarske. Ukupno je bilo oko 97 inovatora s oko 120 inovacija.

Domagoj Barčan, učenik drugog razreda CNC operater, osvojio je zlatnu medalju za inovaciju “Klimatizirani masažni krevet” blagim zagrijavanjem ili hlađenjem uz laganu masažu stopala kojom reguliramo temperaturu tijela.

Karlo Korač, učenik drugog razreda Instalater grijanja i klimatizacije, osvojio je brončanu medalju za inovaciju “Uništavač korova”, odnosno za mali plinski plamenik “kartuša” na posebnom stalku koji vrlo učinkovito ekološki uništava korov na malim površinama.

U sklopu sajma organizirano je više radionica te je organizirano turističko razgledavanje grada Iloka, Iločkih podruma i Muzeja grada Iloka, a sudjelovanje na manifestaciji omogućila je gradska tvrtka Virkom d.o.o..

U sklopu manifestacije mladim Virovitičkim inovatorima svečano su uručena odličja sa 22. međunarodne izložbe inovacija “ARCA” –Zagreb, koja se održala od 10. do 12. listopada.

Na natjecanje “ARCA” Zagreb, online su prijavljene tri inovacije, a nagrađene su plaketama.

Domagoj Barčan dobio je Zlatnu plaketu za inovaciju “Klimatizirani masažni krevet”, Igor Amidžić i Filip Horvat, srebrnu plaketu za inovaciju “Autonomna masažna klupa” i Karlo Korač brončanu plaketu za inovaciju “Uništavač korova”.

Osim domaćih izlagača, na manifestaciji su učestvovali izlagači iz SAD-a, Kine, Poljske, BiH, Republike Srbije, Sjeverne Makedonije i Irana.

Ove izvrsne rezultate učenici su osvojili pod vodstvom svog mentora, stručnog učitelja Zorana Kozjaka.

(www.icv.hr, IOŠ Virovitica)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content