Šesta uzastopna medalja: HVIDR-a Virovitičko-podravske županije osvojila brončanu medalju na 28. SŠNIDOR-u

HVIDR-a Virovitičko-podravske županije na 28. SŠNIDOR-u u Malom Lošinju osvojila je brončanu medalju sa 146 osvojenih bodova. Zlato je pripalo HVIDR-i HVO-a koja je slavila u “foto finišu”, a srebro HVIDR-i Grada Zagreba.

Ovo je šesta uzastopna medalja HVIDR-e Virovitičko-podravske županije na zadnjih šest natjecanja SŠNIDOR-a. Naime, s posljednjih šest svehrvatskih športskih natjecanja invalida Domovinskog rata, HVIDR-a Virovitičko-podravske županije vraćala se s medaljom oko vrata. Prije ovog natjecanja u Malom Lošinju, gdje su osvojili broncu, HVIDR-a VPŽ je četiri puta uzastopno bila srebrna na SŠNIDOR-ima u Poreču, Makarskoj, Vukovaru, Virovitici, te prošle godine, također u Malom Lošinju – brončana.

Priznanja i medalje najboljima, između ostalih, podijelio je saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-e RH Josip Đakić. Na natjecanju je nastupilo više od tisuću hrvatskih branitelja – ratnih vojnih invalida Domovinskog rata, razvrstanih u 22 ekipe iz svih hrvatskih županija, grada Zagreba, kao i ekipa HVO Herceg Bosne.

Čestitku na osvojenoj medalji, sportašima HVIDR-e iz naše županije, uputio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

– Uvijek su hrvatski domoljubi s područja Virovitičko-podravske županije, bili među prvima u Hrvatskoj. Bilo u danima kada se je stvarala neovisna Hrvatska, ili danas, u miru. I tada i danas, pronosili ste ime naše Virovitičko-podravske županije, svih naših gradova i općina diljem Hrvatske. Na tome vam neizmjerno hvala. Čestitam vam na osvojenom odličju u Malom Lošinju, kao i na svemu onome što ste do sada učinili za Lijepu našu, u njenom stvaranju od početaka do danas- rekao je Andrović.

I ovogodišnje natjecanje, 28. SŠNIDOR, održano je pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i supokroviteljstvom gradonačelnice Malog Lošinja, Ane Kučić, te uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja.

Više fotografija pogledajte OVDJE.

(www.vpz.hr, tm, foto: N. Križić, D. Kovač)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content