2. HRL SJEVER Rukometašice 1234 Virovitice poražene u derbiju kola: Brođanke uspješnije na domaćem terenu

Jučer je u Slavonskom Brodu odigrana derbi utakmica 4. kola 2. HRL Sjever u kojoj su se susrele rukometašice Broda i 1234 Virovitice. Bio je ovo dvoboj prvoplasirane i do jučer trećeplasirane ligaške ekipe, a pobjeda je pripala domaćim igračicama.

Uvodnih 15 minuta utakmice proteklo je u egal igri tijekom koje je prednost bila i na jednoj i na drugoj strani, no potom su se Brođanke odvojile, ponajprije zahvaljujući Niki Malovan koja je u prvom dijelu postigla devet zgoditaka, od kojih je sedam bilo s linije sedam metara. Uspjele su tako domaće rukometašice odnijeti četiri zgoditka prednosti na odmor (15:11).

Dodatno su igračice Broda povećale prednost na otvaranju drugog poluvremena (17:11), igralo se još jednom nakon toga gol za gol, što nije otvaralo prostora “lavicama” da se vrate u utakmicu. Deset minuta prije kraja Nika Deskar pogodila je za -3 (26:23), ali preokreta do kraja nije bilo. Uspjele su domaće igračice još malo povećati svoju prednost, a susret su privele kraju s istom razlikom kao i nakon prvih 30 minuta- od četiri pogotka. Završilo je 34:30. 

Najefikasnija na terenu bila je već spomenuta Nika Malovan s 14 pogodaka, dok su u redovima 1234 Virovitice najefikasnije bile Maja Mlinarić sa sedam, odnosno Nika Deskar sa šest zgoditaka.

(www.icv.hr, mra, foto: ilustracija)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content