Zlatna jesen u Đurđevcu: Brojni posjetitelji uživali u dobroj atmosferi, pečenim kestenima i moštu

U organizaciji Grada Đurđevca i Turističke zajednice u prekrasnom ambijentu Etno sela pokraj utvrde Stari grad, održana je manifestacija Zlatna jesen.

Ovo tradicionalno okupljanje oko vatre i kestenja, lijepo jesensko vrijeme i bogata eno-gastro ponuda u Đurđevac su privukli brojne posjetitelje, pa se činilo da je prostor etno-sela gotovo pretijesan za sve male i velike kestenoljupce.

Posjetiteljima su se predstavili OPG-ovi, domaće radinosti, udruge, obrazovne institucije te proizvođači koji su prezentirali svoje djelatnosti i proizvode na štandovima uređenim u jesenskom štihu s kojih su se širili mirisi jeseni.

Centralni dio manifestacije je bila degustacija mirisnog, pečenog kestenja, mošta i mladog vina, a ove je godine ispečeno oko 300 kg kestenja. Bilo je tu i raznih slastica na bazi kestena, meda i medenjaka, ali i pečenih turkinja.

U izboru za najuređeniji štand prvo mjesto osvojio je Dječji vrtić Košutica iz Ferdinandovca, drugo Dječji vrtić Maslačak iz Đurđevca te treće Udruga Narcise iz Đurđevca.

Za dobar glazbeni ugođaj pobrinuli su se dečki iz Enigma banda, a za sportsko- zabavni dio Udruga sv. Juraj koja je podno utvrde Stari grad organizirala gađanje lukom i strijelom za sve zainteresirane.

(djurdjevac.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content