Otvoreno prvenstvo Voćina u kuhanju čobanca ”Zlatni fertun”: Najbolji čobanac skuhala Udruga umirovljenika Voćin

U sklopu manifestacije ”Voćinska kestenijada”, danas (subota) je u organizaciji Turističke zajednice ”Vrata Papuka” održano otvoreno prvenstvo Voćina u kuhanju čobanca pod nazivom ”Zlatni fertun”.

Na ”Zlatnom fertunu” natjecalo se deset ekipa, a dok se čobanac u kotlićima krčkao, organizator je priredio natjecanje u bacanju potkove ”Zlatna potkova”.

Po mišljenu prosudbene komisije, najbolji čobanac je skuhala Udruga umirovljenika Voćin, drugo mjesto pripalo je Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Slatina, a treći su bili kuhari Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Voćin.

Što se tiče natjecanja u bacanju potkove, najuspješniji je bio par Mirko Bušljeta i Zdenko Eichler, drugi su bili Darko Božičković i Josip Martić, a treći Ozren Rastija i Slaven Brunović.

Kuhare i bacače potkove došao je pozdraviti i sreću im poželjeti načelnik Općine Voćin Predrag Filić.

Nagrade za prva tri mjesta ”Zlatnog fertuna” i ”Zlatne potkove” te zahvalnice ekipama na sudjelovanju uručio je stručni suradnik Turističke zajednice Vrata Papuka Mislav Šljivac sa suradnicima. Za dobru zabavu bio je zadužen Tamburaški sastav Suhopoljski tamburaši.

Manifestacija ”Voćinska kestenijada” nastavlja se sutra (nedjelja) svetom misom u voćinskoj župnoj crkvi u 15 sati, nakon koje slijedi kratki mimohod folklornih skupina od crkve Pohođenja Blažene Djevice Marije do Hrvatskog doma gdje će se u 16.30 sati održati nastupi folkloraša. Za 18.30 sati organizatori ove manifestacije pripremaju koncert Ivana Štivića i Tamburaškog sastava Slavonski vez.

Organizator dvodnevne manifestacije ”Voćinska kestenijada” je Turistička zajednica Vrata Papuka u partnerstvu s voćinskim udrugama. Pokrovitelji manifestacije su Općina Voćin, Turistička zajednica Vrata Papuka, Virovitičko-podravska županija, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU.

(www.icv.hr, adf; Foto: D. Božičković, O. Rastija)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content