U Dječjem vrtiću “Palčić” Orahovica odigrana predstava “Brlog” umjetničke organizacije SHOOMA

U sklopu poznatog projekta Ministarstva kulture i medija “Ruksak pun kulture”, u Dječjem vrtiću “Palčić” Orahovica odigrana je predstava “Brlog” umjetničke organizacije SHOOMA.

SHOOMA je umjetnička organizacija koju je osnovala plesna umjetnica Irma Unušić. Ova organizacija stvara kreacije izvedbenih umjetnosti koje pomiču granice onoga što predstave za djecu i mlade mogu biti.

-Cilj nam je stvarati inovativna, inspirativna, visokokvalitetna umjetnička iskustva primjerena dobi. SHOOMA je razigrana, održiva i pažljivo promišlja kreiranje sadržaja koji ima za cilj doprinijeti kvaliteti života djece i mladih, a time i njihovih obitelji. Umjetnošću poboljšavamo dobrobit djece i mladih, jačamo međusobne odnose i samopouzdanje, potičemo razvoj i stvaramo prostor za više empatije – rekla je u Orahovici Irma Unušić.

Orahovački vrtićanci i njihove odgajateljice su plesali, pjevali, bili kreativni i nasmijani.

-Brlog je projekt stvaranja virtualnog mjesta ideja za ples i pokret. Pokretanje projekta podržalo je Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske u sklopu Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i kreativnih sadržaja. Kao dio projekta nastala je i službena mrežna stranica koja postaje platforma za Brlog sadržaj. Brlog je namijenjen djeci, mladima i svima koji svoje tijelo žele pokretati na nove i kreativne načine. Brlog je zamišljen da obgrli. Brlog želi potaknuti na stvaranje onoga što te nosi, ponese, odnese, pridržava, drži i održi kroz dobra vremena i ona druga vremena koja izazivaju našu stabilnost i psihofizičko zdravlje. Brlog je virtualni dom kreativnih ideja koje pokreću tijelo i um. Mali su Orahovčani bili sjajni, odlično su sve odradili i svi smo se lijepo zabavili – zaključila je Irma.

Ravnateljica Dječjeg vrtića “Palčić” Orahovica Ivana Radočaj Tokić rekla je kako je ova predstava pun pogodak jer je spojila djecu i odgajatelje na jedan iznimno kreativan način.

-Bilo je baš dobro, poučno, zabavno i s puno smijeha i opuštene atmosfere. To je za djecu jako važno, a zato smo i organizirali ovu predstavu u sklopu našeg uključivanja u projekt Ministarstva kulture i medija “Ruksak pun kulture” – zaključila je Radočaj Tokić.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content