Katja Demo s fotografijom “Ljepotica i zvijer” pobjednica jubilarnog 15. foto natječaja “Ljepote općine Lukač”

Danas (četvrtak) je u sklopu obilježavanja Dana općine Lukač, u Osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić u Gornjem Bazju, održana prigodna svečanost, na kojoj su proglašene najuspješnije fotografije učenika koji su sudjelovali na 15. foto natječaju “Ljepote Općine Lukač”.

Svečanosti je nazočio Đuro Bukvić, načelnik općine, koji se prigodnim riječima obratio nazočnima i zahvalio svima koji već 15 godina provode ovaj jedinstveni projekt te je pohvalio sve koji su svoje fotografije, s motivima općine, poslali na natječaj.

-Ove godine je 15. jubilarna godišnjica kako provodimo foto natječaj povodom Dana Općine te smo ove godine pripremili i malo kvalitetnije i ljepše poklone za pobjednike. Za prvu nagradu ćemo dati laptop vrijednosti 1.000 eura, a za sve ostale učenike koji su sudjelovali pripremili smo utješne nagrade – rekao je Bukvić.

Ravnatelj škole, Saša Topić je istaknuo kako ovaj natječaj, iako se provodi među učenicima osnovne škole, tiče se svih stanovnika općine te kod mladih pobuđuje ljubav prema svome zavičaju. Posebno je zahvalio Općini Lukač i načelniku Bukviću, na dugogodišnjoj izvanrednoj suradnji u provođenju natječaja.

Na ovogodišnjem foto natječaju je sudjelovalo 38 učenika sa 174 fotografije, s najrazličitijim motivima iz svakodnevnog života žitelja općine Lukač. Prosudbeno povjerenstvo kojemu je predsjednik bio Oliver Bešić a članovi Zrinka Žiga i Igor Fućkar, imalo je vrlo težak zadatak izbora najuspješnijih radova Odlukom povjerenstva, a redoslijed je sljedeći:

1. mjesto – Katja Demo za fotografiju “Ljepotica i zvijer”

2. mjesto – Marta Mesec za fotografiju “Do neba i natrag”

3. mjesto – Tena Šanjug za fotografiju “Obredno umivanje”

Načelnik Đuro Bukvić i ravnatelj Saša Topić su proglasili najbolje te im uručili nagrade.

Održan je i prigodni kulturno-umjetnički program u kojem su nastupili Školski zbor pod ravnanjem Marije Palm-Špehar te učenica Mila Petrić na gitari i učenik Luka Ivšić na braču.

(www.icv.hr, mk, foto: M. Kocijan)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content