Opća bolnica Virovitica slavi 122. rođendan: Radi 24 sata svih 365 dana u godini

Opća bolnica Virovitica danas, 17. listopada, slavi svoj veliki 122. rođendan. Svaki dan, svaki tjedan, svaki mjesec, svih 365 dana u godini liječnici, medicinske sestre, tehničari, vozači, spremačice, njegovateljice…, tu su za nas i bez njih bolnica ne bi funkcionirala. Zato im velika hvala za svaki dan, svaku lijepu riječ i svaku neprospavanu noć.

Inače, korijeni bolnice sežu još iz davne 1841. godine kada je osnovana Bolnica za bolesnike i nemoćnike. Predstojnik bolnice bio je Adolf Hansemann, općinski liječnik koji je liječio bolesnike i obavljao dužnost ravnatelja. Bolnica je tada imala dvije sobe i deset kreveta, od kojih su četiri bila rezervirana za teže bolesnike izvan virovitičke općine i za skitnice.

Godine 1902. na prostoru današnje bolnice sagrađena je Opća javna bolnica s 59 kreveta. U njoj su radili jedan liječnik, pet časnih sestara, zavodski sluga i jedan dnevničar.

Značajnim ulaganjem u infrastrukturu, opremu i kadar, osobito tijekom posljednjih dvadeset godina, Opća bolnica Virovitica izgradila se kao zdravstvena ustanova koja lokalnoj zajednici može služiti na ponos, a pacijentima znači sigurnost i povjerenje da će u njoj ostvariti modernu, dostupnu i sveobuhvatnu zdravstvenu uslugu.

Želimo još jednom Općoj bolnici Virovitica sretan 122. rođendan!

(www.icv.hr, foto: K. Toplak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content