Slikari na ovogodišnjoj likovnoj koloniji suhopoljske “Palete” razveselili korisnike Doma za odrasle osobe u Borovi

Likovni klub “Paleta” iz Suhopolja u suradnji s Općinom Suhopolje svake godine organizira likovne kolonije na kojima sudjeluju slikari iz Virovitičko-podravske i drugih županija. Ove godine slikari su odlučili svojim radovima razveseliti korisnike i djelatnike Doma za odrasle osobe u Borovi pa su svoje slikarske stalke postavili u njihovim prostorijama s namjerom da različitim slikarskim tehnikama učine slike po vlastitim zamislima.

Na koloniji je sudjelovalo 13 slikara likovnih klubova iz Osijeka, Slatine, Kutine, Virovitice i Suhopolja s istim ciljem, slikati i različitim slikarskim tehnikama prenošenja svojih zamisli na platno, razveseliti korisnike i djelatnike Doma u Borovi.

-Ovo je prvi puta kako se slikarska kolonija “Palete” održava u Domu za odrasle osobe u Borovi. Likovne kolonije spadaju u naše redovne aktivnosti, a Općina Suhopolje od početaka sudjeluje u njima nabavkom svega što je potrebno da se naše impresije prenesu na slikarska platna. Za uzvrat sve učinjene radove ostavljamo u prostorima gdje se kolonije održavaju, a ovaj put će to biti u Domu u Borovi. S obzirom da se radi o uistinu lijepim prostorima koji će se uskoro i proširiti, vjerujemo da će naši uradci dodatno uljepšati ambijent, a korisnicima i djelatnicima donijeti radost likovnog izričaja – rekla je tijekom održavanja kolonije organizatorica iste, predsjednica Likovnog kluba “Paleta” Gordana Čurik.

Voditeljica Odjela u Domu za odrasle osobe u Borovi Jelena Pavlek Bardić bila je zadužena da slikari imaju sve što im je potrebno, ali isto tako da i korisnici mogu uživati u njihovom umijeću.

-Drago nam je da se kolonija održava kod nas tim više što dio naših korisnika također ima slikarskih afiniteta i uživa u likovnoj umjetnosti. Ovo je u svakom slučaju hvalevrijedan potez Likovnog kluba “Paleta” i Općine Suhopolje na kojem im se od srca zahvaljujemo. Likovni uradci s kolonije krasit će naše zidove, a možda dati i dodatni poticaj našim korisnicima da se bave slikanjem, što je prekrasan hobi, a ujedno i dobra terapija – zaključila  je Jelena Pavlek Bardić.

(www.icv.hr, bs, foto: B. Sokele)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content