Virovitičanka Sanja Sabo briljirala na vratima hrvatske futsalske reprezentacije u visokoj pobjedi protiv Srbije

Hrvatska ženska futsalska reprezentacija uvjerljivom je pobjedom jučer (utorak) protiv Srbije otvorila kvalifikacijski turnir za premijerno izdanje Svjetskog prvenstva u futsalu za žene. Izabranice Tihane Nemčić Bojić nadigrale su Srbiju s visokih 8:0 i na najbolji mogući način najavile borbu za plasman na smotru najboljih svjetskih reprezentacija.

Na vratima Hrvatske briljirala je Virovitičanka Sanja Sabo, inače članica ŽMNK Alumnus, koja je s nekoliko odličnih intervencija mrežu Hrvatske u ovom susretu sačuvala netaknutom.

Vodeći pogodak postigla je Lara Lucić u 7. minuti, a ista igračica mrežu Srbije tresla je još dvaput, u 14. i 25. minuti. Dva pogotka upisala je Nika Petarić (29′ i 39′), dok su se po jednom u listu strijelaca upisale Marija Žagar (14′), Lana Novak (24′) i Tomislava Matijević (33′).

Hrvatska: Sanja Sabo, Maja Lena Bičanić, Lana Duvnjak, Buga Slavica, Sara Bučić, Lara Lucić, Lana Novak, Nika Petarić, Tomislava Matijević, Marija Žagar, Sandra Trstenjak, Ivona Pejić, Nikolina Severinski, Mateo Tomkić, trenerica: Tihana Nemčić Bojić.

Kvalifikacijski turnir za odlazak na prvo izdanje Svjetskog prvenstva koje će se održati na Filipinama, odigrava se ovog tjedna u Srbiji, u Vršnjačkoj Banji.

Hrvatsku žensku futsalsku repreznetaciju, nakon uvjerljive uvodne pobjede, novi ispit očekuje već danas (srijeda) kada će snage odmjeriti s reprezentacijom Italije. Posljednji susret Hrvatice će odigrati u petak kontra Litve, a dvije najbolje reprezentacije u skupini ostvarit će plasman na Svjetsko prvenstvo.

(www.icv.hr, ts)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content