HČZ grada Virovitice sudjelovao na dvodnevnom Susretu Hrvatskog časničkog zbora – Zajednice udruga u Šibeniku

Hrvatski časnički zbor – Zajednica udruga (HČZ-ZU) tradicionalno organizira i provodi Susrete i edukacije članova udruga članica, jednu od dvije središnje aktivnosti na razini Republike Hrvatske. Ove godine ta je aktivnost organizirana u hotelu Niko u Šibeniku 11. i 12. listopada, a u njezinom radnom i protokolarnom programu, prisustvovalo je i 19 članova HČZ grada Virovitice, kao i 90 predstavnika udruga članica s područja RH, sudjelovali su i predstavnici Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH te drugi gosti.

Prilikom svečanog otvorenja manifestacije, sudionicima Susreta uvodno se obratio Igor Majetić, predsjednik Zbora, dok je toplu dobrodošlicu u Šibenik u ime gradonačelnika Željka Burića i svoje osobno ime poželio Paško Rakić te izrazio zadovoljstvo što je Šibenik izabran za provođenje ovogodišnjih aktivnosti. Prisutne je pozdravio i šibensko-kninski župan Marko Jelić.

Tijekom dvodnevnog skupa organizirano je više tematskih predavanja. Prvi dan održana su predavanja “Šibenske postrojbe u Domovinskom ratu” i “Hrvatski generali i admirali od 1804. do 1918.”

Drugi dan je izvedena izobrazba u okviru Nacionalne sustavne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Nakon završene izobrazbe, kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u Šibeniku održano je polaganje vijenca i paljenje svijeća (sukladno uobičajenom protokolu Ministarstva hrvatskih branitelja) gdje su sudjelovali svi sudionici susreta, predstavnici Grada Šibenika, Šibensko-kninske županije i predstavnici braniteljskih udruga s područja grada Šibenika.

Tom aktivnošću završeni su Susreti Šibenik 2024. Hrvatskog Časničkog Zbora – Zajednica Udruga.

(HČZ grada Virovitice)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content