U Osnovnoj školi Suhopolje krenuo s radom Regionalni znanstveni centar Panonske Hrvatske

U subotu, 12. listopada, u prostorijama Osnovne škole Suhopolje krenuo je s radom Regionalni znanstveni centar Panonske Hrvatske, ispostava Suhopolje. Na prvim radionicama sudjelovalo je 11 učenika iz triju osnovnih škola zapadnog dijela županije – OŠ Augusta Cesarca Špišić Bukovica, OŠ Ivane Brlić Mažuranić Virovitica i OŠ Suhopolje.

Radionicu “Može li drugačije? – kreativan pristup rješavanju matematičkih zagonetki” vodila je učiteljica matematike Marina Kaselj. Učenici su razvijali kreativno matematičko razmišljanje na naizgled jednostavnim zadacima te se kroz igru i grupne zadatke upoznali s naprednijim matematičkim konceptima.

Radionicu “Izrada sunčevog sata” vodila je učiteljica fizike i astronomije Branka Bartulović. Učenici su upoznali geografsku širinu i dužinu te zašto je važna za izradu jednostavnog horizontalnog sunčevog sata. Koristili su i kompas koji je važan jer se sunčev sat mora usmjeriti prema sjeveru.

Učenici su vrijeme između radionica proveli upoznajući nove prijatelje iz drugih škola igrajući stolni tenis i društvene igre u školskom holu.

(icv.hr, OŠ Suhopolje)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content