Učenici u sklopu Dječjeg tjedna održali ‘Aktualni sat’ s gradonačelnikom Risterom i iznijeli prijedloge za grad

Posljednja aktivnost Dječjeg tjedna Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić u Orahovici bila je organizirani posjet gradskoj upravi, gdje su mali osnovnoškolci imali priliku postaviti pitanja gradonačelniku Saši Risteru i gradskim vijećnicima, koje je predstavljala predsjednica Gradskog vijeća, Suzana Đebro Maričić. Nakon kratkog predstavljanja rada gradske uprave, mali su osnovnoškolci započeli s pitanjima. Bio je to pravi mali Aktualni sat za gradonačelnika Ristera, jer su djeca postavila iznimno konstruktivna pitanja i iznijela vrijedne prijedloge za poboljšanje života u gradu. Pitali su, između ostalog, o Aquaparku na Jezeru, zgradi Muzeja, boljoj rasvjeti kod škole, dječjim igralištima u prigradskim naseljima, novim sportskim terenima i mnogim drugim temama. Gradonačelnik je odgovorio da su većina tih projekata ili u tijeku ili u planu.

– Djeca su me ugodno iznenadila vrijednim pitanjima. To su doista stvari koje gradu trebaju i na kojima radimo. Rekao sam im da iznimno dobro i zrelo razmišljaju, i kamo sreće da jednog dana takve mlade i pametne ljude dobijemo u Gradskom vijeću. Zahvaljujem osnovnoj školi na ovoj ideji, a ja sam uvijek na raspolaganju za ovakva druženja i pomoć – rekao je gradonačelnik Rister.

Djeci se zahvalila i predsjednica Gradskog vijeća Suzana Đebro Maričić, koja je bila oduševljena njihovim nastupom:

– Ovo je fantastično! Djeca su postavljala pitanja o stvarima koje su od ključne važnosti za grad. Bila su to pitanja kakva bih i sama voljela čuti u Gradskom vijeću, toliko su konstruktivna i pametna, s razboritim prijedlozima. Svaka čast ovim mladim umovima – rekla je Đebro Maričić.

Učenici su gradonačelniku uručili poklon, uramljeni osnovnoškolski crtež s porukom „Ljubav djeci prije svega“. Na kraju se u ime škole obratila knjižničarka Marijana Čelig-Hlobik:

– Prije svega, hvala gradonačelniku i predsjednici Vijeća na prijemu i prihvaćanju naše ideje. Nadamo se da smo svojim prijedlozima dali gradu dobre smjernice, a drago nam je što se većina njih već realizira. Ovim smo posjetom zaključili naš Dječji tjedan, koji je bio prepun raznih događanja i, što je najvažnije, razveselio učenike i potaknuo njihovu kreativnost i nadahnuće – rekla je Čelig-Hlobik.

(icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content