U Dječjem vrtiću “Potočnica” u Pitomači raznovrsnim programom obilježen Dječji tjedan

Za Dječji vrtić “Potočnica” u Pitomači bio je ovo poseban, zanimljiv i veseo tjedan. Naime, od 7. do 11. listopada vrtićarci su druženjem i raznovrsnim programom obilježili Dječji tjedan.

Podsjetimo, Dječji tjedan je vrijeme naglašavanja važnosti promicanja prava djece te pojačanih akcija i aktivnosti posvećenih djeci, a obilježava se svake godine u prvom punom tjednu listopada.

Ciljevi Dječjeg tjedna uključuju usmjeravanje pažnje javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, provođenje posebnih i prigodno odabranih igara, priredbi i stvaralačkih aktivnosti djece i za djecu, poticanje volonterskog rada odraslih s djecom, kao i aktivno sudjelovanje djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire.

Djeca u današnjem, suvremenom svijetu odrastaju u izazovnom okruženju suočena s brojnim nesigurnostima zbog čega su im potrebni zaštita i poticaji odraslih. Potrebno ih je aktivno slušati i dati im priliku govoriti o temama koje se tiču njih samih, o njihovim pravima, potrebama i željama.

Vođeni glavnim motom Dječjeg tjedna “Ljubav djeci prije svega”, polaznicima svih odgojnih skupina Dječjeg vrtića “Potočnica” kroz cijeli su tjedan nuđeni razni poticaji, aktivnosti, pjesme, stihovi i priče.

Dječji tjedan obilježili su raznovrsnim bogatim aktivnostima u kojima su uživala djeca svih uzrasta. U sklopu obilježavanja, posjetili su i Dom za starije “Vedrana”. Aktivnosti su to kojima djeca razvijaju mnoštvo svojih socijalnih vještina, odnosno uče o brizi i pomaganju drugima te postaju socijalno osviješteni.

(DV “Potočnica” Pitomača)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content