Župan Igor Andrović na sjednici Odbora regija u Bruxellesu: “U interesu nam je susjednim zemljama pomoći prema članstvu u EU”

Na sjednici Odbora regija u Bruxellesu, raspravljao je i virovitičko-podravski župan Igor Andrović na temu “20 godina nakon proširenja EU-a”, uz naglasak na iskustva i pogled u budućnost.

-Deset godina članstva Hrvatske u Europskoj uniji, priča je o uspjehu koji je još značajniji ulaskom u Schengenski prostor i eurozonu. Sada nam je u interesu da susjednim zemljama pomognemo ići prema članstvu u Europskoj uniji. Proteklih nekoliko godina pitanje zemalja Zapadnog Balkana uspjeli smo zajednički podići na ljestvici prioriteta Europske komisije. Važno je u fokusu zadržati pitanje proširenja Europske unije, kao i pristupiti tom pitanju individualno, na temelju postignuća svake pojedine zemlje. Srž procesa proširenja jest da se potiču demokratske i gospodarske reforme u zemljama koje žele postati članice Europske unije i promiče se veća stabilnost – istaknuo je župan Igor Andrović.

Na sjednici je župan Igor Andrović, dao punu podršku županu Dubrovačko-neretvanske županije, Nikoli Dobroslaviću na dosadašnjem radu u Radnoj skupini za Zapadni Balkan, jer je župan Dobroslavić, kao član Odbora regija, kontinuirano poticao suradnju Odbora regija s lokalnim i regionalnim vlastima zemalja Zapadnog Balkana kako bi im se pomoglo da se bolje pripreme za integraciju u Europsku uniju.

(www.vpz.hr, foto: FLICKR Odbor regija EU)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content