Grad Našice paljenjem lampiona obilježio Dan Hrvatskog sabora

Povodom Dana Hrvatskog sabora, gradonačelnik grada Našica Krešimir Kašuba i vijećnica Gradskog vijeća Ivana Domnjak, uz pratnju pročelnica i pročelnika gradskih odjela te direktora Nare d.o.o. Ivana Beloševića, okupili su se ispred spomen obilježja “Uskrsla Hrvatska”. Tom prilikom zapalili su svijeće i izmolili molitvu za sve poginule i preminule hrvatske branitelje, odajući im tako počast i izrazivši zahvalnost za njihovu žrtvu.

Dan Hrvatskog sabora, koji se obilježava 8. listopada, ima posebno značenje za Republiku Hrvatsku jer simbolizira povijesni trenutak donošenja odluke o raskidu svih državnopravnih veza s bivšom Jugoslavijom 1991. godine. Taj je dan ključan u povijesti hrvatskog naroda jer je označio početak borbe za samostalnost i neovisnost, koju su mnogi branitelji, čija se žrtva danas prisjećamo, hrabro branili.

Foto 3

Obilježavanjem ovog dana, Grad Našice naglašava važnost očuvanja sjećanja na sve one koji su dali svoje živote za slobodu Hrvatske te potiče mlade generacije na poštovanje i očuvanje tih vrijednosti.

(nasice.com, foto: Siniša Kulišić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content