U Našicama započeo Dječji tjedan: Gradonačelnik Kašuba tradicionalno ugostio članove Dječjeg foruma

Jučer (ponedjeljak) su u Gradu Našicama gradonačelnik Krešimir Kašuba i pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti Manuela Pintarić, a u povodu obilježavanja Dječjeg tjedna, ugostili članove Dječjeg foruma.

U Gradskoj se vijećnici okupilo petnaestak mališana u nazočnosti predsjednice DND-a Našice Branke Hajek i voditeljice Dječjeg foruma Ružice Belunjak.

Gradonačelnik je saslušao želje mališana među kojima se našlo održavanje ulica, koševa, ulaganja u DVD Našice i NK Martin, kao i uređenje vodotornja i dodatnog sadržaja na Lapovcu.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba pozdravio je njihove želje i rekao kako je važno uključivati djecu u aktivnosti Grada te im se zahvalio na njihovom interesu za poboljšanjem zajednice.

-Zaista mi je bilo zadovoljstvo ugostiti članove Dječjeg foruma, čestitati im Dječji tjedan i zahvaliti im se na idejama koje su nam predstavili. Zahvaljujem se i predsjednici Hajek koja je sa suradnicima organizirala ovaj posjet u sklopu obilježavanja njihovog tjedna. Također se želim zahvaliti na njihovom trudu koje ulažu već više od 70 godina aktivnog rada. Bilo je lijepo čuti praktična pitanja i ono što sam vidio kod djece – brige za grad i iskreno volontiranje, veliku želju i volju da nam bude ljepše i ugodnije živjeti u Našicama. Već sutra krećemo realizirati njihov zahtjev za posjet vodotornju, jer njih zanima kako izgleda panorama grada, kao i moguće buduće uređenje vodotornja – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Foto 2 2

Predsjednica Branka Hajek zahvalila se gradonačelniku Kašubi na njegovom izdvojenom vremenu, rekavši kako je cilj Dječjeg tjedna usmjeriti pozornost na prava i potrebe te aktivnosti djece.

– Kao i svake godine DND Našice obilježava Dječji tjedan, koji započinjemo s posjetom gradonačelniku, što nas sve jako veseli. Zaključili smo da djeca koja već godinama dolaze u posjet kod gradonačelnika imaju zrelije razmišljanje o ozbiljnim stvarima. U Dječjem tjednu nastavljamo s brojnim aktivnostima, djeca će crtati na asfaltu u svojim školama i vrtićima, a u utorak imamo posjet bolnici i vodotornju što je novost koju ćemo možda uvesti u buduće aktivnosti. U subotu je udarni dan pa ovom prilikom želim pozvati sve sugrađane na manifestaciju u centru grada pod nazivom “Povrće i voće za svakog tko hoće”. Obilježit ćemo i Dane kruha, peći lepinje i organizirati malu likovnu radionicu gdje će djeca crtati sve što vide. U sklopu smo Dječjeg tjedna ove godine malo ranije počeli organizirati predavanje u Crvenom križu o liječenju i prevenciji raka maternice. Odaziv nije bio velik, no zadovoljni smo pokretanjem te teme i ovim se putem zahvaljujem doktorici Miškulin na predavanju – rekla je predsjednica Hajek.

(www.icv.hr, ak, foto: A. Koš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content