Najavljena Prva Marijanska procesija za život Virovitičkog dekanata

U nedjelju, 13. listopada, održat će se Prva Marijanska procesija za život Virovitičkog dekanata. Nakon večernje svete mise, s početkom u 19:30 sati, procesija će prolaziti centrom Virovitice, od župe sv. Roka do Opće bolnice Virovitica.

Cilj procesije jest u zajedništvu svih župa dekanata prikazati zadovoljštinu za grijehe protiv života i za obnovu obitelji, poručuju iz Inicijative 40 dana za život i Molitvene zajednice Srce Marijino.

– U procesiji ćemo moliti sedam Marijinih žalosti, uz nošenje prigodnih slika – postaja, pjevat će se pučke marijanske pjesme te nositi svijeće kao znak ugašenih života, ali i nade za obnovom. Vjerujemo da je upravo molitveno zajedništvo svih vjernika dekanata put ka pravoj i najvažnijoj obnovi našeg područja koje je obremenjeno mnogim teretima kao posljedicama grijeha protiv života – govore organizatori procesije.

Podršku ovoj Marijanskoj procesiji dao je i biskup Ivo Martinović, zazivajući Božji blagoslov na zalaganje za očuvanje i poštivanje ljudskog života od začeća do prirodne smrti.

(icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content