KULTURNI MOZAIK: O dvjema kazališnim predstavama i dvjema izložbama poslušajte u našem programu

Zakoračili smo u novi mjesec, listopad, koji je ispunjen brojnim kulturnim događanjima. A upravo o njima govorit ćemo u našem i vašem Kulturnom mozaiku.

Virovitička glumica Sara Lustig otkrit će vam što je to tako posebno u dječjoj lutkarskoj predstavi „Bajka sva od šećera“ čija je ona autorica, a koja je rađena u suradnji Kazališta Virovitica i Gradskog kazališta „Joza Ivakić“ Vinkovci i koja je selektirana za sudjelovanje na nekim od najboljih festivala za djecu u regiji, njih čak sedam.

Donosimo vam razgovor s Ivanom Vukićević, osječkom glumicom, koja je ujedno i redateljica i autorica teksta dječje predstave zanimljivog naziva “Zadnja igra Šprčubilja i Micomala?” koja je imala svoju premijeru proteklog petka u Virovitici.

Selimo se zatim u Gradski muzej Virovitica, gdje je otvorena izložba „Lica gladi – priča koja oblikuje našu prošlost, sadašnjost i budućnost“, o kojoj će nešto više reći njene autorice, etnologinje Etnografskog muzeja u Zagreb te Instituta za etnologiju i folkloristiku, Tanja Kocković Zaborski i Melanija Belaj.

Za kraj ostavili smo najavu Dana otvorenih vrata LIK-a „Nikola Trick“ i izložbe u povodu 40. obljetnice smrti poznatog virovitičkog slikara Nikole Tricka.

Budite s nama u 18.05 sati u programu ICV radija. 

(icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content