Antonija Čevelak, Željka Vukoja i Martina Blažević, učiteljice u virovitičkoj OŠ Vladimir Nazor, sudjelovale na edukacijama u sklopu akreditiranog Erasmus+ programa

Od 23. do 28. rujna tri učiteljice iz OŠ Vladimir Nazor Virovitica sudjelovale su na edukacijama u sklopu akreditiranog Erasmus+ programa pod nazivom “MOP” (Metalno zdravlje, održivost, projektna nastava) u Firenzi, Italija.

Antonija Čevelak i Željka Vukoja, obje učiteljice razredne nastave, pohađale su sate tečaja “PBL” (poučavanje projektnom nastavom) pod vodstvom sjajne učiteljice Sheila Crown u organizaciji Europass Teacher Academy. Na 30-satnom tečaju saznale su više o poučavanju pomoću projekata, kako planirati i voditi projektno učenje bez stresa, novim izvorima poučavanja, inovativnom formativnom vrednovanju.

Učiteljica engleskog jezika, Martina Blažević, vođena energičnom i svestranom učiteljicom Susan Gagliano, u isto je vrijeme sudjelovala na tečaju “Happy Schools: Positive Education for Well-Being and Life -Skills Development”, koji se bavi kombiniranjem akademskih vrijednosti i jačanju karaktera i dobrobiti učenika i učitelja uvođenjem temeljnih principa pozitivne psihologije.

Sve tri učiteljice imale su prilike obogatiti svoj rad novim iskustvima, prijateljstvima i kulturološkim bogatstvima Toskane, te na taj način pridonijeti ostvarenju ciljeva akreditiranog Erasmus + projekta koji u četverogodišnjem periodu stavlja naglasak na unaprijeđenje mentalnog zdravlja učenika i učitelja, ekološku osviještenost i projektnu nastavu.

(www.icv.hr, OŠ Vladimir Nazor Virovitica)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content