U školama u Zdencima i Čađavici nastavljen projekt “Domovina i ja”: Hrvatski branitelji učenicima sedmog razreda govorili o događajima u Domovinskom ratu

U osnovnim školama Ivana Gorana Kovačića Zdenci i Davorin Trstenjak Čađavica nastavljen je projekt “Domovina i ja” koji su prije nekoliko godina osmislili umirovljeni pukovnik HV-a Goran Sokol, umirovljeni bojnika HV-a Nikola Masnikosa, profesor povijesti Dino Mataz, časnički namjesnik HV-a i dragovoljac obrane Vukovara Branimir Jokić te general specijalne policije i ratni zapovjednik postrojbe specijalne policije “Barun” Mirko Horvatin.

Učenicima sedmog i osmog razreda hrvatski su branitelji Mirko Horvatin, Goran Sokol i Nikola Masnikosa pričali o događanjima u Domovinskom ratu s naglaskom na njihov kraj, prikazali nekoliko video uradaka i ulomaka iz dokumentarnih filmova o Domovinskom ratu, a sve kako bi dočarali učenicima pravu istinu o stvaranju slobodne Hrvatske, a u Čađavici su ime se pridružili pripadnici 136. brigade Slatina i načelnik općine Mirko Rončević.

IMG 20241003

– Drago nam je da ima škola koje nas pozivaju i mladih koji s razumijevanjem prate naše predavanje, jer to jamči da se istina nikada neće zaboraviti i da će se prenositi dalje. Učenici i mladi profesori posebno su pratili priče o događanjima u njihovom kraju jer o većini toga nisu imali saznanja, a posebno mi je drago da provodimo i dalje ovaj projekt zbog naših poginulih suboraca, jer ovo je najmanje što za njih možemo učiniti. Hvala školama i ravnateljicama, profesorima i naravno učenicima koji su nas pratili, a mi nastavljamo i dalje– rekao je general specijalne policije Mirko Horvatin.

Domovina i ja Cadavica Custom

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content