U našičkom prigradskom naselju Velimirovcu susretom pjevačkih zborova OBŽ obilježen Međunarodni dan starijih osoba

U organizaciji Gradske udruge umirovljenika Našice, a pod pokroviteljstvom Grada Našica i Turističke zajednice grada, u društvenom domu “Stjepan Pintarić” u Velimirovcu jučer (utorak) je organiziran susret pjevačkih zborova umirovljenika Osječko-baranjske županije povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba. Na manifestaciji je sudjelovalo osam zborova, a gost večeri bila je Udruga umirovljenika Jastrebarsko.

Sve prisutne su pozdravili predsjednik Gradske udruge umirovljenika Našice Ivica Kozina, Dragan Zlosa, izaslanik potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane Ivana Anušića, a gradonačelnik Krešimir Kašuba je otvorio manifestaciju kojoj su nazočili i direktorica TZ grada Našice Ines Resler, predsjednik Mjesnog odbora grada Našica Darko Cerovski, predsjednik HKD-a Lisinski Miroslav Šarić, predsjednik Mjesnog odbora Velimirovac Marin Knežević te ostali gosti.

-Velika mi je čast pozdraviti osam zborova iz Osječko–baranjske županije i jednog iz Jastrebarskog te im čestitati Međunarodni dan starijih osoba. Zahvaljujem im na njihovom angažmanu i doprinosu, kao i na organizaciji ovog susreta. Posebno sam ponosan na našu Udrugu umirovljenika koja broji više od 500 članova i izuzetno je aktivna te je prepoznatljiva po svojoj prisutnosti u svim aspektima društva – od društvenih i političkih do sportskih aktivnosti. Ponosan sam na projekt “Kava s gradonačelnikom” koji omogućava da naši umirovljenici aktivno sudjeluju u poboljšanju svojih životnih uvjeta. Moram ovom prigodom spomenuti i značajnu investiciju u Centar za starije i nemoćne, koji je započet prije mjesec dana. Ovaj projekt, s površinom od 4000 kvadratnih metara, predstavlja ključnu investiciju ne samo za naš grad, već i za cijelu Osječko–baranjsku županiju. S ponosom sam otvorio ovaj susret i zahvalio našim umirovljenicima na svemu što čine – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Predsjednik Ivica Kozina izrazio je veliko zadovoljstvo organizacijom ove manifestacije i rekao kako je ovakvo okupljanje umirovljenika od iznimne važnosti.

-Ova proslava nije samo važna za našu udrugu, već i za cijeli grad. Jako sam zadovoljan jer su nam se odazvali zborovi iz naše županije, njih osam, a također nas je posjetila prijateljska udruga iz Jastrebarskog. Ovo okupljanje povodom Međunarodnog dana starijih osoba ne bi bilo moguće bez podrške Grada Našica, kao i Turističke zajednice i to moram posebno istaknuti. Bez njihove pomoći, ne bismo mogli realizirati ovu priredbu. Osim samih nastupa zborova i pjesme, cilj nam je bio pružiti priliku za druženje. To je ono što nas održava – zabava i zajedništvo, tradicija koju nastojimo očuvati. Iako su danas mladi manje zainteresirani za takve aktivnosti, mi stariji i dalje držimo tu tradiciju živom – rekao je Ivica Kozina.

Po završetku nastupa, održana je podjela zahvalnica svim sudionicima, dok je susret zaokružen večerom, zabavom i plesom.

(www.icv.hr, ak, foto: Siniša Kulišić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content