U Virovitici otvoren STOP SHOP: Nova destinacija za kupovinu i druženje

U Virovitici je danas (četvrtak) svečano otvoren šesnaesti maloprodajni park brenda STOP SHOP i prvi u Virovitičko-podravskoj županiji. Smješten u Ulici Ote Horvata 1, STOP SHOP Virovitica nudi jednostavan pristup, zahvaljujući odličnoj prometnoj povezanosti s gradom i okolnim mjestima.

STOP SHOP parkovi predstavljaju alternativu prenatrpanim trgovačkim centrima, fokusirajući se na gradove srednje veličine i privlačeći pažnju lokalnih dobavljača. Na površini od gotovo 10.000 m², kupcima je dostupno 400 parkirnih mjesta i 18 različitih trgovina, uključujući poznate brendove poput S. Oliver, New Yorker, dm-drogerie markt i Eurospin, koji nude raznovrsne proizvode od mode i namještaja do kućanskih potrepština i opreme za kućne ljubimce.

U povodu otvaranja, posjetitelji imaju priliku uživati u cjelodnevnom programu, s brojnim aktivnostima, uključujući glazbene nastupe talentiranih učenika Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica, kao i mađioničarsku predstavu u 17 sati koja će najmlađe zasigurno oduševiti magijom, trikovima i iznenađenjima. Gosti mogu sudjelovati i u nagradnim igrama, a zakupci su ponudili posebne pogodnosti za kupce, čime je otvorenje postalo pravi festival zajedništva i zabave.

Na svečanosti otvorenja Joško Piteša, Country Manager Operations za Hrvatsku ispred STOP SHOP-a, upoznao je prisutne s ovim značajnim projektom.

IMG 7978

– Prije tri tjedna otvorili smo našu lokaciju u Dugom Selu. Danas otvaramo STOP SHOP u Virovitici koji obuhvaća 9.850 kvadrata maloprodajne površine s 400 parkirnih mjesta i 18 različitih lokala. Ovdje će raditi stotinjak zaposlenika, a jako smo sretni i zadovoljni što smo ostvarili ovaj plan i priveli ga kraju. Od prvog dana realizacije, sve je išlo točno onako kako smo zamislili, a uz veliku podršku Grada uspjeli smo riješiti sve izazove i projekt završiti u planiranom roku. Veselimo se što su građani Virovitice od danas dobili priliku pronaći sve na jednom mjestu – rekao je J. Piteša.

Cijena investicije iznosi oko 15 milijuna eura, a izgradnja je trajala desetak mjeseci. Piteša je istaknuo i kako se ovaj trgovački centar razlikuje od drugih i to prvenstveno po prometnoj povezanosti i sadržaju koji nudi.

– STOP SHOP se razlikuje po odličnoj prometnoj povezanosti; naša lokacija nije u centru grada, što omogućuje lakši pristup. Ovdje se može naći sve, od malih do velikih proizvoda za kuću i dom, s naglaskom na brzinu kupnje. Naš cilj je da posjetitelji dođu i brzo obave svoje kupnje, a sve na jednom mjestu – objasnio je Piteša. 

Svoje viđenje o STOP SHOP-u podijelio je virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

IMG 7993

– Ovaj shopping centar pokazuje da Virovitica nije grad koji izdiše, već grad koji ide prema naprijed. Investitori koji su ovdje uložili više od 15 milijuna eura prepoznali su naš potencijal. Ovim projektom zaposlit će se više od 100 ljudi, a Virovitica se pozicionira kao trgovačko središte ovog dijela regije. Osim toga, otvaranje Centra znači da mlade obitelji nalaze svoje mjesto ovdje, što nas jako veseli. Ovo je još jedan vjetar u leđa našem gradu, a zahvaljujem se investitorima na podršci. Drago nam je da se trendovi mijenjaju i da se ljudi vraćaju u Viroviticu, što je pokazatelj da smo na dobrom putu – rekao je I. Kirin.

Dojmove je iznio i virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

IMG 8008

– Drago mi je što danas prisustvujemo otvaranju trgovačkog centra STOP SHOP u Virovitici, koji će obogatiti ponudu ne samo našeg grada, već i cijele Virovitičko-podravske županije. Ovaj centar će postati trgovačko središte regije, privlačeći posjetitelje iz okolnih gradova. STOP SHOP nije samo mjesto za kupovinu, već i za druženje i razmjenu ideja. Važno je i za razvoj gospodarstva naše županije, posebno kroz nova radna mjesta i poslovne prilike. Posebno ističem najveći broj parkirnih mjesta među STOP SHOP-ovima u Hrvatskoj, kao i punionice za električna vozila, što pokazuje da investitori prate moderne trendove. Vjerujem da će ovo postati omiljena destinacija za sve nas – izjavio je I. Andrović.

Potom je svečano prerezana vrpca, čime je simbolično otvoren STOP SHOP u Virovitici. Nakon toga, predstavnik tvrtke Radnik d.d. Mario Biljan predao je predimenzionirani ključ gospodinu Piteši, čime je i službeno otvoren centar.

U svojoj misiji, STOP SHOP naglašava važnost održivosti i ekoloških standarda. Na novoj lokaciji bit će instalirane stanice za punjenje električnih vozila, a projektira se i zelenilo koje će podržavati biološku raznolikost.

STOP SHOP nastavlja sa širenjem svoje mreže maloprodajnih parkova, pa je tako samo do kraja 2025. planirano kako će brend raspolagati s 20 otvorenih lokacija u Hrvatskoj, dok će se u godinama koje slijede nastaviti širiti i u ostale dijelove Lijepe naše.

Otvorenje u Virovitici predstavlja novu priliku za lokalnu zajednicu, nudeći jedinstveno iskustvo kupovine koje objedinjuje kvalitetu, praktičnost i pristupačnost, uz fokus na zajedništvo i podršku lokalnim proizvođačima. Svi posjetitelji pozvani su da dođu i uživaju u svim sadržajima koje im novi STOP SHOP pruža.

(PROMO)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content