Općina Pitomača raspisala natječaj za bespovratno sufinanciranje nabave sadnica voća

Načelnik općine Pitomača Željko Grgačić raspisao je natječaj za bespovratno sufinanciranje nabave sadnica voća. Natječaju mogu pristupiti samo poljoprivrednici koji su upisani u Upisnik poljoprivrednika i imaju status fizičke osobe, obrtnika ili pravne osobe, a koji udovoljavaju sljedećim uvjetima:

  • imaju prebivalište, odnosno sjedište na području općine Pitomača i obavljaju poljoprivrednu djelatnost na području općine,
  • da su od 1. listopada 2023. do 30. rujna 2024. godine posadili najmanje 500 sadnica jagoda i/ili 100 sadnica ostalog bobičastog voća i/ili 50 sadnica voća,
  • nemaju dugovanja prema općinskom proračunu.

Subvencija se odobrava u iznosu do 50 posto nabavne cijene prema priloženom računu, odnosno najviše do 700 eura po poljoprivrednom gospodarstvu.

Natječaj je otvoren do 30. listopada 2024. godine.

Zahtjev se podnosi na obrascu koji možete podići u Odsjeku za gospodarstvo, poljoprivredu, ruralni razvitak i investicije općine Pitomača, gdje se mogu dobiti i sve ostale informacije o natječaju ili obrazac možete preuzeti na službenim stranicama Općine. 

Zahtjev i pripadajuća dokumentacija dostavljaju se s naznakom “Zahtjev za subvencioniranje nabave sadnica voća“ na adresu: Općina Pitomača, Odsjek za gospodarstvo, poljoprivredu, ruralni razvitak i investicije, 33405 Pitomača, Ljudevita Gaja 26/1.

Detalje natječaja i sve potrebne obrasce možete pronaći OVDJE. 

(www.icv.hr, pitomaca.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content