U poduzetničkoj zoni 2 gradi se nova proizvodno skladišna hala za preradu suhog voća tvrtke MP Product: Investicija vrijedna 1,15 milijuna eura

U poduzetničkoj zoni 2 u Virovitici postavljen je kamen temeljac za izgradnju nove proizvodno skladišne hale za preradu suhog voća, čime se nastavlja razvoj tvrtke MP Product u vlasništvu Mate Pekića. Ova značajna investicija, vrijedna 1,15 milijuna eura, predstavlja važan korak u jačanju lokalnog gospodarstva, a završetak radova očekuje se sredinom 2025. godine.

Mato Pekić, vlasnik tvrtke, istaknuo je da se radi o ambicioznom projektu koji će donijeti brojne prednosti.

– Gradi se proizvodno skladišna hala za preradu suhog voća. Investicija je milijun i 150 tisuća eura, a Ministarstvo poljoprivrede osigurava povrat od 50% putem europskih fondova. Nositelj radova je Domogradnja, gradimo jer je postojeći pogon premali, a novi skladišni prostor od 1500 kvadrata omogućit će nam daljnji razvoj i širenje- izjavio je Pekić te naglasio kako je Grad Virovitica osigurao i novu parcelu pored postojeće hale, ukupne veličine 6500 kvadrata, na kojoj će biti smješteni novi skladišni kapaciteti i prostori za sušenje.

image 10

Ova investicija nije samo rezultat ambicija privatnog poduzetnika, već i plod podrške lokalnih vlasti. Župan Virovitičko-podravske županije, Igor Andrović, pohvalio je ovu inicijativu.

– Danas smo svjedočili još jednoj hvale vrijednoj investiciji koja će doprinijeti novim zapošljavanjima i rastu gospodarstva cijele županije. Ova tvrtka potekla je iz našeg Poduzetničkog inkubatora a sada, sedam godina kasnije, ima još veće planove za budućnost. Moram istaknuti i da su svi naši poduzetnički inkubatori polučili velik uspjeh sa svim poduzetnicima koji su u njih ušli, koji još uvijek jesu u njima, ali i onima koji su se dalje nastavili razvijati, što je također jedna lijepa priča- istaknuo je Andrović.

Gradonačelnik Virovitice, Ivica Kirin, također je izrazio zadovoljstvo zbog ove investicije.

– Nova hala dodatno će zaposliti ljude i značajno će doprinijeti proizvodnji tvrtke MP Product, a posebno mi je drago što se radi o domaćem investitoru koji je započeo svoj put u Poduzetničkom inkubatoru. U ovom trenutku, kada nije lako poslovati, ovakve investicije otvaraju nove mogućnosti i donose kapital u naš grad, a vjerujem da će se to posebno vidjeti završetkom projekta izgradnje brze ceste prema Zagrebu što će dovesti do novih brojnih mogućnosti koje se tiču investicija. Važno je istaknuti kako se sve naše poduzetničke zone polako popunjavaju, mijenja se vizura našeg grada i Virovitica iz godine u godinu raste i ide prema naprijed, a veliku ulogu u tome imaju i naši gospodarstvenici- istaknuo je Kirin.

image 1

Kako je već spomenuto, Virovitica pokazuje znakove rasta i razvoja, a kao primjer uspješne suradnje između privatnog sektora i lokalnih vlasti, projekt MP Product predstavlja priliku za jačanje poljoprivredne proizvodnje i jačanje brenda Virovitice. Uz ovaj projekt, Virovitica nastavlja svoj put prema modernizaciji i održivom razvoju, čime se potvrđuje vizija prosperitetnog lokalnog gospodarstva.

Dodajmo i kako su uz navedene polaganju kamena temeljca prisustvovali i zamjenik župana Marijo Klement, pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Bojan Mijok te pročelnica Upravnog odjela za financije i gospodarstvo Grada Virovitice Sanja Kirin, dok je početak radova blagoslovio fra Ivica Jagodić.

(www.icv.hr, mra)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content