Općina Voćin raspisala natječaj za financijsku potporu studentima

Općina Voćin objavila je natječaj za dodjelu financijske potpore redovitim studentima u akademskoj godini 2024./2025. Ova financijska pomoć namijenjena je studentima s područja općine Voćin, a cilj je olakšati pokrivanje troškova studiranja.

Prema uvjetima natječaja pravo na sudjelovanje imaju studenti koji su državljani Republike Hrvatske, imaju prebivalište na području općine Voćin, a roditelji su im stalno nastanjeni u istoj općini. Također, važno je da studenti prve godine fakulteta upišu prvi semestar u propisanom roku, dok studenti viših godina moraju biti upisani u viši semestar. Jedan od dodatnih uvjeta je i podmirivanje dospjelih obveza prema Općini Voćin od strane domaćinstva kojem student pripada.

Kandidati koji žele sudjelovati u natječaju dužni su priložiti prijavu, presliku domovnice, osobne iskaznice, uvjerenje o upisu na fakultet te potvrdu da su svi dugovi prema Općini Voćin podmireni.

Rok za podnošenje zahtjeva je 31. listopada 2024. godine, a zahtjevi se dostavljaju Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Voćin. Pojedinačni iznos financijske potpore bit će utvrđen naknadno posebnom odlukom općinskog načelnika, nakon što natječaj bude zatvoren i obrada zahtjeva dovršena.

Ova mjera osmišljena je kako bi potaknula obrazovanje i osigurala mladima s područja Voćina dodatnu financijsku podršku tijekom studiranja.

(icv.hr, Općina Voćin)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content