U povodu 33. obljetnice ustroja 2. bojne 132. brigade, UHBL PTSP VPŽ organizirao tradicionalno natjecanje u lovu ribe udicom na plovak: Branitelji Čačinaca uhvatili najviše ribe

U povodu obilježavanja 33. obljetnice ustroja 2. bojne 132. brigade, Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP Virovitičko-podravske županije organizirala je tradicionalno 5. natjecanje u lovu ribe udicom na plovak na čačinačkim ribnjacima ŠRU-a ”Klen”.

Natjecanje je to hrvatskih branitelja, točnije pripadnika braniteljskih udruga, a pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja.

– U povodu ustroja slavne 2. bojne, čiji su pripadnici bili i naši članovi, već petu godinu za redom organizirali smo ovo natjecanje. Iako je bilo vjetrovito i hladno odazvao se velik broj sudionika na čemu im se svima od srca zahvaljujem i na ovaj način očuvali smo istinu o Domovinskom ratu te uspomenu na sve naše poginule i preminule suborce– rekao je predsjednik udruge organizatora Miroslav Milovuković.

Predsjednik ŠRU ”Klen” Čačinci Renato Šafranko, i sam pripadnik 2. bojne te autor himne slavnoj bojni izrazio je veliko zadovoljstvo domaćinstvom njegove udruge ovom natjecanju.

– Kao pripadnik 2. bojne posebna mi je čast biti predsjednik udruge koja organizira ovakvo natjecanje za sve naše poginule i preminule suborce i nadam se da su se svi skupa dobro zabavili uz sport koji volimo. Hvala UHBL PTSP VŠŽ i predsjedniku Milovukoviću na ustrajnosti i organizaciji– rekao je Šafranko.

Na natjecanju je sudjelovalo sedam braniteljskih udruga i 21 ribič, po tri iz svake udruge, a lovilo se u tri sektora. Nakon nekoliko sati ”borbe” s ribom najviše su uhvatili branitelji Čačinaca, drugo mjesto pripalo je Udruzi HVIDR-a Orahovica, dok su broncu osvojili ribiči ZUiČ HVIDR-e VPŽ. Pobjednik staze s najviše uhvaćene ribe je Robert Keler iz ekipe Branitelji Čačinci s ulovom od 77981 grama.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content