Odobreno 53 tisuće eura bespovratnih sredstava za dostupniji i ravnomjerniji razvoj: VPŽ kreće u izradu Socijalnog plana

Virovitičko-podravskoj županiji odobrena su sredstva za izradu Socijalnog plana Virovitičko-podravske županije u okviru projekta koji je prijavljen na ograničeni (trajni) poziv za dostavu projektnih prijedloga “Izrada županijskih socijalnih planova” koji se financira iz Europskog socijalnog fonda plus (ESF+) u sklopu Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2021. – 2027.” Ukupna vrijednost projekta je 55.997,80 eura, od čega su 53.197,91 eura (95%) bespovratna sredstva.

Cilj projekta, planiranog trajanja od šest mjeseci, izrada je socijalnog plana za trogodišnje razdoblje (2024. – 2026.) te povećanje dostupnosti i ravnomjernog razvoja socijalnih usluga u Virovitičko-podravskoj županiji.

Projektnim aktivnostima će se pružiti podrška Županiji u izradi Županijskog socijalnog plana temeljenog na analizi kapaciteta, dostupnosti pružatelja usluga, analizi potreba i specifičnim ciljevima razvoja socijalnih usluga s naglaskom na usluge za skupine u većem riziku od socijalne isključenosti. Također, osnažit će se stručnjaci, članovi Savjeta za socijalnu skrb i djelatnici Županije, i to za socijalno planiranje, provedbu i praćenje Županijskog socijalnog plana.

Radna verzija plana će se po izradi dati na javno savjetovanje, nakon čega će finalna verzija plana biti predložena za usvajanje Županijskoj skupštini.

(www.vpz.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content